Het perfecte zadel

Bij de aankoop van een nieuw zadel zijn er heel wat factoren die een rol spelen om een juiste keuze te maken in de ruime selectie. Wij beschouwen het dan ook als onze taak om je volledig te begeleiden en advies te geven over welk zadel het meest geschikt is voor jou en je paard. Niet alleen de bouw van het paard is hierbij belangrijk, maar ook jij, als ruiter, moet comfortabel en in balans zitten. Daarom kies je je favoriete zadel op basis van een aantal factoren zoals beenlengte, zitgrootte en gevoel. Als dit alvast goed zit, zorgen we vervolgens dat ook jouw paard fijn kan lopen met het zadel op zijn rug.

Zadels op maat

Onze werkwijze

Kennismaking

De ruiter kiest het model en het soort zadel dat het meest aansluit bij zijn wensen en behoeften. Op basis van onze expertise geven we hierbij graag advies zodat de ruiter de beste selectie kan maken. Wanneer de ruiter een goede zit ervaart en zijn meest favoriete zadel selecteert, wordt een nieuwe afspraak gemaakt om het zadel als het ware compatibel te maken met de bouw van het paard.
.

Aanmeting/intake

Onder onze begeleiding passen we het zadel op het paard en kan de ruiter een testrit maken. Hierbij houden we rekening met de bouw van het paard, meten we de rug op en checken we ondermeer de bewegingsvrijheid van het paard, de bespiering van het dier en kijken we na of de drukverdeling goed zit. Ons doel is dat zowel het paard als de ruiter zich comfortabel voelen tijdens het rijden.

Levering

Het gekozen zadel passen we vervolgens aan in de mate dat dit vereist is. Ons uitgangspunt is ervoor te zorgen dat het goed ligt op de rug van het paard en de ruiter een goede zithouding kan behouden. De aanpassingen en eventuele veranderingen gebeuren in eigen atelier waar grotendeels nog met de hand gewerkt wordt. Op die manier kunnen we de kleinste, maar soms heel belangrijke details minutieus uitwerken zodat jij tevreden bent en heel lang kan genieten van die uitjes met je paard.

<!–

Service

Doordat het paard meer bewegingsvrijheid krijgt of doordat hij groeit, kan hij veranderen in zijn rug. Het zadel kan hierop aangepast worden. Ook de aanpassingen om het zadel geschikt te maken voor een nieuw paard, zijn mogelijk.

Toebehoren

Je kan het plaatje compleet maken met een bijpassende singel, stijgbeugelriemen en hoofdstel. Hierdoor ben je verzekerd van een chique verschijning.

–>

Ons aanbod

Ben je beginnend of professioneel ruiter? Samen met jou gaan we op zoek naar het perfecte zadel dat volledig beantwoordt aan jouw behoeften en de bouw van het paard. Wij passen het zadel aan in eigen atelier tot het volledig past en jij en je paard in perfecte balans kunnen genieten van deze nieuwe aankoop.

Ons gamma bestaat uit de volgende merken: